Om huset

   Velkommen til...

                Sørupvej 15

Huset emmer af historie. Det er bygget i 1869 og har fungeret som fattiggård i Toksværd Sogn. Huset har rummet sognerådssalen, som var det eneste sted i sognet, hvor der måtte drikkes alkohol - så mon ikke præsten og degnen har fået sig en tår eller to gennem tiderne?

Senere har huset tilhørt det Kongelige Danske Kunstakademi, som brugte det som kollegium for københavnske kunstnere, der trængte til at komme på landet for at lade sig inspirere.

Da vi købte huset i 2006, havde det stået tomt i et par år, og der var spor efter de mange kunstneriske udfoldelser i form af malerpletter på vægge og gulve i de rum, der havde fungeret som atelier i årenes løb.

Vi har siden fået renoveret hele herligheden, så huset nu har 4 lejligheder, der er lige så forskellige, som de er charmerende. Det er et gammelt, men sundt og velholdt hus, og vi har fået flere arkitekter og byggesagkyndige til at give råd og vejledning i forbindelse med den løbende istandsættelse.

Haven er kæmpe stor. Der er plads til både leg og opdagelse, der er plads til at spille fodbold og dyrke kartofler. Vi har bålplads og trampolin til børnene, og så har vi Sørups vel nok største rutchebane. 

Hønsene går frit i haven og giver de dejligste friske øko-æg.